Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Obiective turistice in Iasi

Orasul Iasi, obiective turistine in Iasi

Orasul Iasi, obiective turistine in Iasi

Iasiul este unul dintre cele mai vechi asezari din tara, si este si unul ditnre cele mai importante, acest fapt ducand la o foarte bogata istorie care este sarbatorita in oras prin numarul mare de muzee, case memoriale si monumente de tot soiul ce pot fi vizitate.

Sa incepem cu a mentiona cateva din statuile cele mai importante prezente ca si obiective turistice in Iasi, incepand cu cea a lui Mihai Eminescu.

Acest monument din bronz a fost realziat de catre sculptorul Ion Schmidt Faur si inaugurat in 1929, si se gaseste in ziua de azi langa Biblioteca Centrala Universitara ‘Mihai Eminescu’ dar initial a fost amplasat in fata Facultatii de Litere a Universitatii “Al. I . Cuza”.

O statuie inchinata unui alt mare nume din istoria literara romana este cea a lui Vasile Alecsandri, o statuie de bronz care a fost realizata de catre Wladimir C. Hegel – un sculptor polon de origine germana – si care a fost dezvelita in 1906. O puteti gasi in fata Teatrului National ce poarta numele poetului, prozatorului si dramaturgului roman.

Desigur Iasiului nu putea sa-i lipseasca o statuie dedicata lui Alexandru Ion Cuza. Aceasta este amplasata in Piata Unirii, unde in 1859 s-a jucat Hora Unirii.

Un monument diferit este Obeliscul cu lei. Scopul acestuia fiind de a aduce un omagiu marilor imperii care influentau mult politica principatelor la inceputul secolului XIX. Un obelisc greu de 10 tone sta rezemat pe spatele a patru lei, fiecare avand sub el o sabie cu ramuri de stejar.

Palatul Culturii a fost inaugurat in 1926 de catre nimeni altul decat Ferdinand de Hohenzollern. Constructia palatului a inceput cu doua decenii inainte, si a fost construit pe ruinele vechii curti domnesti. Palatul a fost construit in stil Neogotic flamboyant cu detalii ornamentale si elemente heraldice in exterior, iar elementele de interes turistic sunt mai multe, de la sala gotica pana la sala “Henri Coanda”.

Acestea sunt doar cateva exemple de obiective si atractii turistice ce pot fi vazute in timpul vizitei dumenavoastra in Iasi. Cu siguranta veti putea sa le vedeti pe acestea si multe altele daca alegeti sa ne angajati serviciile noastre de rent a car Iasi, caci nimic nu se compara cu disponibiltiatea unei masini.

Comments

comments

This entry was posted in Iasi and tagged , , , . Bookmark the permalink.