Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Primavara aceasta, toate drumurile duc la Iasi!

IASI

Primavara aceasta, toate drumurile duc in frumoasa noastra Romanie, care nu inceteaza sa ne suprinda cu ale sale orase-comoara.
Iasi, oras cu o vechime considerabila, „leaganul Unirii”, cum i se mai spunea in mediile iesene, s-a aflat mereu in fruntea miscarilor culturale, politice si nationale romanesti.
Cunoscut drept oras al culturii, Iasi este un oras fermecator care te introduce treptat in atmosfera de odinioara, daruind un aer pitoresc si artistic vizitatorilor, insa contrastand totodata cu spiritul actual, ce se distinge prin cladiri impozante, realizate intr-o nota moderna. Citeste mai departe

| Tag-uri: , , , , , , , , , , , |

Top cladiri istorice impresionante din Iasi de vizitat

Palatul-Roset-Roznovanu

Octombrie a sosit si as putea spune ca de abia acum toamna isi croieste cu adevarat drum prin vremea destul de racoroasa, tabloul aramiu al naturii, precum si prin mirosul tomnatic al aerului, care ne duce cu gandul departe, spre aventuri si amintiri din copilarie. Este o vreme aparte, cu iz bacovian pe alocuri ce indeamna la ceai cald si aromat si plimbari de toamna prin frumoasa Romanie, ce are atat de multe locuri frumoase de oferit si admirat.

Iasi este un oras minunat in orice anotimp, insa toamna il imbraca in cele mai frumoase nuante, inconjurat de povesti si istorie, conferindu-i un farmec aparte ce te indeamna sa il descoperi. Citeste mai departe

| Tag-uri: , , , , , , , , , , |

Obiective turistice in Iasi

Orasul Iasi, obiective turistine in Iasi

Orasul Iasi, obiective turistine in Iasi

Iasiul este unul dintre cele mai vechi asezari din tara, si este si unul ditnre cele mai importante, acest fapt ducand la o foarte bogata istorie care este sarbatorita in oras prin numarul mare de muzee, case memoriale si monumente de tot soiul ce pot fi vizitate.

Sa incepem cu a mentiona cateva din statuile cele mai importante prezente ca si obiective turistice in Iasi, incepand cu cea a lui Mihai Eminescu.

Acest monument din bronz a fost realziat de catre sculptorul Ion Schmidt Faur si inaugurat in 1929, si se gaseste in ziua de azi langa Biblioteca Centrala Universitara ‘Mihai Eminescu’ dar initial a fost amplasat in fata Facultatii de Litere a Universitatii “Al. I . Cuza”.

O statuie inchinata unui alt mare nume din istoria literara romana este cea a lui Vasile Alecsandri, o statuie de bronz care a fost realizata de catre Wladimir C. Hegel – un sculptor polon de origine germana – si care a fost dezvelita in 1906. O puteti gasi in fata Teatrului National ce poarta numele poetului, prozatorului si dramaturgului roman.
Citeste mai departe

| Tag-uri: , , , |

Rent a car Aeroport Iasi

Inchirieri masini aeroport Iasi

Avantajele utilizarii serviciilor noastre de rent a car Aeroport Iasi se pot face simtite imediat ce aterizati pe aeroport deoarece va puteti ridica masina de la aeroport la ce ora doriti dumneavoastra, iar acest lucru este mai valoros decat va puteti imagina deoarece elimina practic sansa sa pierdeti prea mult timp dupa aterizare.

Cei care au zbor pana in Iasi, indiferent de motivul vizitei lor, pot apela la serviciile noastre de inchirieri masini aeroport Iasi, pentru a avea o masina la dispozitie pe durata calatoriei. Iasiul este centrul cultural, economic si academic al Moldovei, la acest capitol trebuie mentionat faptul ca aici a fost fondata prima universitate din Romania, Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Citeste mai departe

| Tag-uri: , , , |

Orasul Iasi, Inchirieri masini Iasi

Orasul Iasi, obiective turistine in Iasi

Orasul Iasi nu este doar cel mai mare centru urban din nord-estul Romaniei dar este si resedinta judetului omonim si una dintre cele mai bune metode de a il vizita este cu ajutorul serviciilor noastre de inchirieri masini Iasi.

Iasiul este al doilea oras ca marime din tara, si a fost si este un oras important din mai multe puncte de vedere. Din punct de vedere istoric Iasiul a fost capitala a Moldovei precum si capitala Romaniei intre 1916-1918. Citeste mai departe

| Tag-uri: , , , , |